Mám ráda články, které začínají číslem, naposledy mne nejvíc pobavil článek, který začínal desítkou, ale bylo tam jen sedm příkladů. Zkusím také jeden napsat. Raději si dávám sedmičku a zkusím to splnit.
1. Kopřivu pozná každý.
2. Je to jedna z prvních bylin, která na nás po dlouhé zimě vykoukne.
3. Dá se sníst, hodí se například jako zelené jídlo o velikonocích na zelený čtvrtek, má pozitivní vliv na zdraví. Můžete ji nasušit a sypat po troškách do polévky. Já ji předevčírem přidávala s bazalkou do těstovin.
4. Využijete ji na jarní detox, pokud vás to láká.
5. Dá se použít i zevně. Pozitivně působí na ekzematickou pokožku.
6. Kopřiva se dá samozřejmě použít i na vlasy a vlasovou pokožku, pomáhá proti lupům a je možná nejčastější bylinkou, která se používá, pokud někomu padají vlasy.
7. Poslední důvod, který mě napadl je, že nejlepší na tom je, že budete na čerstvém vzduchu.
Kopřiva je bylinka, která nelze použít na mytí vlasů. Nemá mycí schopnost. Hodí se ale na oplach. Přečtěte si článek Kdy a proč potřebuji oplach od expertky na živou péči Hany Moneam.